Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Home

Over HEAR HEAR!

Op zondag 14 augustus 2022 vindt de eerste editie van HEAR HEAR! plaats: een nieuw eendagsmuziekfestival op de festivalweide in Kiewit. Een topproductie in licht en geluid, lekker eten en drinken en bovenal gewoon goeie muziek. Festivalgangers kunnen in de beste omstandigheden hun hart ophalen bij o.a. Editors, Pixies, Liam Gallagher en Balthazar.

MUZIEK & VRIENDEN  
Met dit nieuwe internationale eendagsevent wil de organisatie, geruggensteund door stad Hasselt, muziekfans die houden van indie en alternative centraal plaatsen. De affiche is enerzijds herkenbaar, met klassiekers die het genre hebben vormgegeven, anderzijds staat er op HEAR HEAR! ook een nieuwe lichting artiesten, af en toe met enige schatplichtigheid aan andere artiesten in de line-up.

HEAR HEAR! dat is samen met je beste vrienden een lekker biertje drinken en meebrullen met je favoriete band. Dat is kippenvel wanneer het publiek de zang overneemt en genieten van een prachtige zonsondergang tijdens die ene gitaarsolo. Dat is oude vrienden opnieuw ontmoeten en nieuwe maten voor het leven maken.

MUZIEK & NOG EENS MUZIEK 
De muzikale nadruk ligt op indie, rock en elektronica in al haar vormen. De eerste band begint eraan om 11.00u, de headliner sluit af om 01.00u. Maandag, de dag na HEAR HEAR!, is het vijftien augustus, een wettelijke feestdag, dubbel plezier met andere woorden.  

WAH WAH, het HEAR HEAR!-hoofdpodium dankt zijn naam aan het bekende gitaar-effect. Editors sluiten daar de eerste editie af met hun poëtische indie-rock waar ons Belgenlandje zo gek op is. Ook de liefde voor de Pixies is groot. Op hun nieuwe werk klinken Black Francis en de zijnen nog steeds even fris en snedig als in de begindagen. Where is my mind? Antwoord: in Kiewit op 14 augustus. Handjes achter de rug, parka dichtgeritst en een uur lang rocken met grootmeester Liam Gallagher. Ook hij staat op HEAR HEAR! met nieuw werk, maar vergeet zeker de klassiekers niet. Dit tijdloze trio wordt opgewarmd door o.a. het Engelse Wolf Alice en enkele van onze favoriete Belgische live-bands: Whispering Sons en Sons.

Verder heffen we het glas samen met Balthazar, worden er gekke dansjes gedaan op Future Islands en laat Anna Calvi in haar donkere, romantische ziel kijken terwijl ze haar gitaar temt. Extra speciaal wordt het concert van het Noorse Kings Of Convenience, zij openen met hun prachtige harmonieën terwijl het overal nog lekker stil is.

Er is meer! Tim Showalter van Strand Of Oaks, ondertussen bijna ereburger van Kiewit, heeft na twee jaar pandemie liefde te over en deelt ze via zijn geweldige songs met het HEAR HEAR!-publiek, levende legende Thurston Moore weet hoe je noise en melodie verweeft en staat met zijn Thurston Moore Group garant voor vuurwerk. En zijn Amerikaanse generatiegenoten Girls Against Boys keren na negen jaar nog eens terug naar België. Super-Fire!

Verder ook nog The Avalanches, zij halen de meest funky plaatjes boven, Battles zoekt met hun progressieve rocksound het evenwicht op tussen experiment en energie en je kan er de wervelende Londense postpunk-sensatie Squid ondergaan. Billy Nomates gooit net als haar maatjes Sleaford Mods alles van Brexit tot ongelijkheid in de mix en maakt er een grofgebekt, maar heerlijk potje van. 

 

MUZIEK & PLEZIER 
Naast een geweldige line-up en opzwepende randanimatie kan je op HEAR HEAR! ook uitgebreid struinen in Food Wood, een culinair foodtruck-paradijs met al het alternatieve lekkers dat de wereld vandaag te bieden heeft. 

Voor de feestliefhebber die eerder het water in de mond krijgt van een heerlijk typisch festivalfrietje en een frisse pint is er Beer Shack, de beroemde alternatieve party- en bierpub. Verder kan je het ook bijzonder gezellig maken in het PKP-café of naar de platenzaak op het festivalterrein voor o.a. signeersessies en nog meer muzikale ontdekkingen.

HEAR HEAR! - HEAR HEAR? 
"Hear, hear" is een Engelstalige uitdrukking van bevestiging of instemming. De uitdrukking vindt zijn oorsprong in het zeventiende-eeuwse Engelse Lagerhuis. Destijds werd het tijdens debatten gebruikt als imperatief ("Hear him! Hear him!") om de aandacht te vestigen op de spreker. HEAR HEAR! anno 2022 doet heel graag hetzelfde met haar artiesten.

Veelgestelde vragen

HEAR HEAR! is op zondag 14 augustus in Kiewit, Hasselt. De deuren gaan open om 11.00u.

HEAR HEAR! is op de Pukkelpopweide, het festivalterrein aan de Kempische Steenweg in Kiewit, op een boogscheut van Hasselt (België).

Er is officiële parkeergelegenheid in de omgeving van het festivalterrein. Ter plaatse volg je de parkeerborden. Je hoeft niet van tevoren te reserveren.  Parkeren kost €8 en kan enkel cash.  Alvast bedankt om niet aan wildparkeren te doen. 

 

Er zijn verschillende gratis zonnecrème dispensers met factor 30 en 50 aanwezig op het festivalterrein en aan schaduwplekken ook geen gebrek aangezien de optredens plaatsvinden in goed verluchte tenten. Met onze ‘Magic Mist’ (oftewel nevelaars) langs onze houten wandelweg wordt gezorgd voor extra verkoeling. Het Vlaamse Kruis is extra alert. Er is drinkbaar water in de buurt van hun EHBO-tent en in de omgeving van de hoofdingang. 

Voor je het festivalterrein kan betreden, moet je door een metaaldetectiepoort en kan er rechtmatig worden afgetast en gevraagd worden zakken of tassen te openen. Je mag dit weigeren maar dan krijg je helaas geen toegang tot het festivalterrein. Bij het bezit van drugs of verdovende middelen wordt de toegang verboden. 

VERBODEN        

 • Vloeistoffen en gels in verpakking groter dan 100ml, lachgas, drugs of verdovende middelen, drank (alcoholische & niet-alcoholische), glas - blik - brik - (lege drinkbussen en lege camelbags zijn wel toegelaten).          
 • Scherpe voorwerpen, messen, knuppels, scharen, kettingen en/of andere en steekvoorwerpen die een gevaar kunnen opleveren. Vuurwerk, explosieven, kaarsen, fakkels, Bengaals vuur.          
 • Chemische stoffen, spuitbussen die als wapen gebruikt kunnen worden (met uitzondering van zonnecrème en deodorant spuitbus die kleiner is dan 100ml).           
 • Rollend materiaal is verboden op het festivalterrein (met uitzondering van hulpmiddel voor mindervaliden).
 • Vlaggenstokken, parasols, paraplu’s met punt (inschuifbare paraplu’s zonder pin zijn wel toegelaten). 
 • Fietspompen, skateboards, motorhelmen.          
 • Elektrische voorwerpen, laserpennen.          
 • Professioneel geluids-,foto-,film-,videomateriaal, drones (eenvoudige fototoestellen zonder wisselbare lens, mobiele telefoons, smartphones en tablets zijn wel toegelaten).           
 • Opblaasbare items (badjes, ballen, zetels, bootjes, …).          
 • Klapstoeltjes, medicijnen en speciale vloeibare voeding zijn enkel toegelaten mits doktersattest.          
 • Gadgets, flyers, samples of andere promotiematerialen.          
 • Huisdieren [uitgezonderd (blindengeleide)honden die mensen met een handicap begeleiden)           
 • Elk voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk beschouwd kan worden beschouwd.           
 • Bij weigering van controle wordt de toegang tot het festivalterrein ontzegd.  
  Er is geen bewaardienst.

Nee, opgepast, indien je het festivalterrein verlaat, is dit definitief. 

 

Heen en terug met de Eventbus!  
Info en busticket(s): https://www.eventbus.be | info@eventbus.be 

Opstapplaatsen: Aalst halte De Haring - Aalter carpoolparking - Antwerpen Borsbeeksebrug - Beveren P&R Melsele - Brugge Kinepolis - Brussel Expo - Deinze carpool E17 Deinze - Erpe-Mere carpoolparking - Gent Gentbrugge P+R Arsenaal - Herentals carpoolparking Herentals-West - Ieper station - Kortrijk carpoolparking Kortrijk-Oost - Kruishoutem nieuwe carpoolparking - Leuven carpool Herent - Lokeren carpoolparking - Oostende busparking - Roeselare Hallen - Sint-Niklaas bushalte Serwir (thv Sinbad en hotel Serwir)

 

Standaardtickets kosten €95. 
VIP tickets (toegang exclusieve VIP Lounge) kosten €145 of €165 inclusief parking. 
Tickets kopen of upgraden naar VIP kan op deze pagina.
Er zijn geen aangepaste ticketprijzen voor kinderen.  

Nee, jammer genoeg is er voor deze editie geen extra openbaar vervoer voorzien.  

Ja, er is een fietstenstalling vlakbij het festivalterrein. 

Er is geen camping. Festivalgangers die graag blijven overnachten, kunnen altijd een kijkje nemen op de pagina's van Visit Hasselt

Wie persoonlijke spullen veilig achter slot en grendel wil te bewaren, kan een locker gebruiken. Tijdens het festival kan je steeds bij je bezittingen. Alle kastjes moeten voor sluiting van HEAR HEAR! worden leeggehaald.  Problemen met je locker, spullen vergeten? Mail naar info@mobilelocker.eu

Er zijn drie formaten:

 • Medium Low (25x30x45cm) - huurprijs €8 
 • Medium High (25x30x45cm) - huurprijs €9
 • XL (50x30x45cm) - huurprijs €14 

www.mobilelocker.eu
 

Ja, via de ticketpagina van HEAR HEAR! kan je tot 10 augustus juli eet- en drankbonnen bestellen. Je kan ze per tien kopen en ze kosten €3 per stuk.      

Ja, dat kan op de bestelpagina.
(zolang de voorraad strekt)

Er is geen minimum of maximum leeftijd: iedereen is welkom. Voor kleine kinderen zijn er geen aangepaste faciliteiten, we raden het ook af om met hen naar het festival te komen. Er zijn geen aangepaste ticketprijzen voor kinderen.  

Er is een standplaats vlakbij het festivalterrein. Voor alle officiële info check je deze pagina.