Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Info

Toegankelijkheid

Samen met Inter, levert HEAR HEAR! extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij o.a. aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

Wens je gebruik te maken van de voorzieningen voor personen met een handicap? Schrijf je dan in vóór vrijdag 29 juli 2022 via dit aanvraagformulier.

  • Heb je wegens je beperking nood aan een parkeerplaats dicht bij de ingang van het festivalterrein? Er is een voorbehouden parking, op de hoek van de Kempische Steenweg en de Tulpinstraat (inrijden enkel mogelijk komende van Hasselt, niet vanuit Zonhoven). Het is wel noodzakelijk om vooraf je je parkeertoelating aan te vragen.
  • Er wordt een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voorzien voor bezoekers met een handicap. Maximum één begeleider mag je langs deze ingang vergezellen. 
  • Zowel aan het WAH WAH-podium, GIMME GIMME-tent als de YEAH YEAH-tent is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken, ... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximum één vriend, begeleider of kennis mee op dit verhoog.
  • Op het festivalterrein zijn aangepaste toiletten te vinden.
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op Inter-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten, ... Aarzel niet om een assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken.  Je vindt de assistenten aan de voorbehouden parking, alternatieve ingang en op het festivalterrein (bij de podia voor mensen met een handicap). Je herkent hen aan het witte vestje met Inter-logo. 
  • Wanneer er iets fout loopt met je rolstoel of een ander hulpmiddel zoekt HEAR HEAR! samen met Inter een oplossing voor dit probleem.
  • Samen met Inter, voorziet HEAR HEAR! een ringleiding aan de Main Stage en de Marquee. De zone van de ringleiding bevindt zich aan het rolstoelpodium. Personen met een hoorapparaat kunnen dankzij de ringleiding rechtstreeks de muziek ontvangen door hun hoorapparaat op de T-stand te zetten.

Wens je gebruik te maken van bovenstaande voorzieningen? Schrijf je dan in vóór vrijdag 29 juli 2022 via dit aanvraagformulier

Heb je een handicap en zit je met een probleem waarop je hierboven geen antwoord vindt? Wil je gewoon meer informatie over de toegankelijkheid? Stuur dan een e-mail naar hearhear@inter.vlaanderen